Klantcase: gemeente dronten

Campagne "Wij gaan voor 100 procent afval scheiden."

Flow Media - campagne gemeente Dronten
Van pitch tot partnerschap 

Bij het realiseren van een duurzame toekomst voor Dronten, wilde de gemeente een partner die hun visie niet alleen deelde maar ook kon vertalen naar actie. Het vinden van die partner begon met een pitch, waarin drie bureaus de kans kregen om ons te overtuigen van hun kunnen. ‘Flow Media sprong eruit!’ vertelt Elizabeth Lekkerkerk, projectcoördinator bij de Gemeente Dronten. In deze klantcase legt ze uit waarom. 

De eerste ontmoeting 

‘Vanaf het moment dat we Corinne van Flow Media ontmoetten, voelde het voor mij gewoon goed. Ze had een bepaalde nuchterheid en een focus op doelgerichte communicatie die ons meteen aansprak. We zochten niet alleen naar een bureau dat creatief was, maar ook iemand waarmee we op een persoonlijk niveau konden samenwerken. Corinne en haar team bij Flow Media pasten perfect bij die beschrijving.’ 

 Samenwerken aan duurzaamheid 

‘Ons doel was ambitieus: Dronten transformeren in een gemeente waar afvalscheiding tweede natuur is voor onze inwoners. Dat leidde tot de campagne ‘Wij gaan voor 100 procent afval scheiden.’ Flow Media hielp ons een campagne te ontwikkelen die echt tot leven kwam. Van een speciale focus op GFT-afval scheiden tot grappige quizzen over ‘instinkers’ bij afvalscheiding. Hun creatieve aanpak maakte de boodschap zowel helder als aantrekkelijk. Ook stelden ze onze medewerkers Afvalinzameling voor aan het publiek met leuke interviews!’  

Resultaten die spreken 

‘Ik ben het meest trots op onze mobiele milieustraat, een rijdend inzamelstation dat door de gemeente Dronten rijdt om inwoners te faciliteren bij het inleveren van hun klein grof huishoudelijk afval. Flow Media heeft de mobiele milieustraat een visuele boost gegeven met opvallende en creatieve bestickering, die niet alleen de aandacht trekt maar ook de essentie van ‘Wij gaan voor 100 procent afval scheiden’ visueel communiceert. Deze aantrekkelijke vormgeving heeft de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het initiatief vergroot, waardoor nog meer inwoners van Dronten werden aangemoedigd om actief deel te nemen aan het scheiden van afval!’ 

Partnerschap 

‘Door de nauwe samenwerking met Flow Media voelde het alsof ze een verlengstuk zijn van ons eigen team. Corinne werkt regelmatig bij ons op kantoor, wat de lijnen kort houdt en samenwerking stimuleert. Corinne is voor mij meer geworden dan een leverancier, of externe adviseur. Ik beschouw haar als partner! Zij en Flow Media zijn superbelangrijk bij het tot leven brengen van “Wij gaan voor 100 procent afval scheiden”. Ik kijk uit naar wat we in de toekomst nog meer samen kunnen doen.’ 

IMG_7583
Social Media outsourceN

Ook een bewustwordings- en / of gedragscampagne in jouw gemeente?

Onze campagnestrategen en  grafisch vormgevers staan voor je klaar!