Bereik je doelgroep

5 tips om doelgroepgericht te communiceren

Je huisstijl is op orde en je website ziet er ook gelikt uit. Toch loopt het niet bepaald storm met het aantal bezoekers. Dan is het goed om eens kritisch naar je teksten te kijken. Grote kans dat die niet aansluiten bij de wensen en behoeften van je doelgroep. Schrijven doe je namelijk niet voor jezelf, maar voor je lezer. Je doelgroep dus. Wij geven je 5 ijzersterke tips om doelgroepgericht te schrijven.

1. Kijk eerst… naar jezelf!

Stel, je bouwt websites. Door alleen dit te vermelden stromen de offerteaanvragen niet binnen. Het zegt niets. Er zijn namelijk nog tig websitebouwers. Je doelgroep vindt het niet belangrijk wat je doet, maar waarom je dit doet. Als jij belooft dat je klant beter vindbaar is op internet met de website die jij bouwt, wordt het al een stuk interessanter. Het draait allemaal om deze ene vraag: What’s in it for me?

Verpak je waarom (why) in een mooie korte slagzin (pay off). Zo eentje die lekker blijft hangen.

Wedden dat jij deze kent?

  • Jus do it
  • I’m lovin’ it
  • …geeft je vleugels
  • Een beetje van jezelf…
  • De winkel van ons allemaal
2. Maak je eigen ijkpersoon

Stel jezelf altijd de vraag: voor wie schrijf ik deze tekst? Breng jouw ideale klant tot leven door deze gedetailleerd en realistisch te beschrijven. Je hebt dan een ijkpersoon (persona) om mee te communiceren.

3. Probleem oplossen

Wat is het grootste probleem waar je doelgroep mee zit? Kijk goed naar trends die spelen (bijvoorbeeld zelf je eigen website bouwen op een zondagmiddag) en de behoefte die er is (vindbaar zijn op internet). Waar zit de pijn en de fijn? Weet welke bezwaren er zijn (het is duur om een website te laten bouwen) en tackle ze!

4. Ga het gesprek aan

Jij weet nu hoe jij de behoefte van je doelgroep kan vervullen. Roep nu niet gelijk heel hard dat je de beste bent. Ga het gesprek aan. Raak de lezer. Zet je doelgroep in beweging. Met een krachtige call to action, hup naar je website.

5. De perfecte match

Gefeliciteerd, je hebt de perfecte match tussen jouw merk (organisatie) en je doelgroep!

Kun je wel wat hulp gebruiken om doelgroep gericht te schrijven? Onze tekstschrijvers helpen je graag!

IMG_7583
Social Media outsourceN

Ook een professionele uitstraling op social media? Wij regelen dit voor veel klanten.

 De tekstschrijvers en vormgevers van Flow Media helpen je graag verder! Lees er hier alles over.