Emma van den Hof

Klaar voor de praktijk

Een flinke slok van mijn koffie. Nog even rustig zitten en bijkletsen… en dan vol aan de bak! Artikelen, blogs en interviews.

Daar draait het om als tekstschrijver in de dop bij Flow Media. Mijn stage is alweer halverwege en ik voel me helemaal op mijn plek. En dan te bedenken dat ik mezelf in eerste instantie niet zag zitten op een journalistieke redactie.

Flow Media - Emma stage

Onderzoeks- en datajournalistiek, daar was ik al bekend mee. Lokale journalistiek was een sprong in het diepe. Ik ben blij dat ik het toch heb ik het gedaan. De juiste keuze! Nieuwe dingen leren, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. En ja, dan moet je wel eerst uit je comfortzone. Nou, dat is gelukt hoor. Ik heb mijn beoordelaars inmiddels laten zien wat ik in mijn mars heb. Binnenkort hoor ik of ik geslaagd ben en mezelf officieel redactiemedewerker mag noemen.

Belangst

Ik ben klaar voor de praktijk. Dat durf ik inmiddels wel te zeggen. Belangst? Heb ik niet meer! Na honderden telefoontjes krijg ik geen klamme handen meer als ik iemand telefonisch moet interviewen. Er omheen kletsen doe ik ook niet meer: ik ga recht op mijn doel af tijdens een interview. Daarna verwerk ik al die informatie moeiteloos in mijn artikel. Ook ben ik vaak mee op pad om opnames te maken. Als een echte razende reporter! Ik observeer voornamelijk, maar de komende tijd ga ik zelf video’s maken.

Met deze stage leer ik om op een andere manier te werk te gaan en om mijn tijd nóg effectiever in te plannen. Handig, want soms is het echt druk en hectisch. Ik kan niet wachten totdat ik na de zomer aan de hbo-opleiding journalistiek in Utrecht begin. Dan kan ik me nóg meer verdiepen in wat ik het allerleukste vind om te doen: sterke verhalen maken! Dat ik van sterke koffie (zonder suiker) houd, is natuurlijk mooi meegenomen. Want op een mediaredactie gaan er liters van dit zwarte goud doorheen.

IMG_7583
werken bij

Kom je bij ons werken?

Denk jij dat je bij ons past en iets toe kan voegen aan ons team en voor onze klanten? We hebben best lekkere koffie dus we kunnen altijd een keer in gesprek gaan om te kijken of er mogelijkheden zijn.