Fotografie

Fotograferen: 5 tips

Een goede foto laat je maken door een fotograaf. Die heeft oog voor detail, compositie, sfeer en belichting. Maar eerlijk is eerlijk, soms is het gewoon heel handig om zelf een foto te kunnen maken.

IMG_7599

Tip 1

Peperduur hoeft niet

Het is niet nodig om een peperdure camera aan te schaffen om leuke foto’s te maken. Sluitertijd, diafragma, witbalans en ISO… Je kunt je er altijd nog eens in verdiepen. Het is het waard, maar absoluut niet noodzakelijk. Zet je camera gewoon lekker op ‘auto’ of gebruik je telefoon.

Tip 1

Tip 2

Compositie

Zorg ervoor dat de compositie van het beeld goed is. Kijk door de zoeker van je camera of op het schermpje en zorg dat wat je ziet prettig oogt.  Plaats je onderwerp bijvoorbeeld niet in het midden, maar iets naar links of naar rechts. Let ook op de achtergrond. Zorg dat er geen bomen of andere storende elementen uit ‘je onderwerp’ steken.

Tip 2

Tip 3

Ooghoogte

Fotografeer op ooghoogte. Ga dus op een stoel staan als je lange mensen op de foto zet en ga op je knieën bij het fotograferen van een kind of huisdier.

Tip 3

Tip 4

Licht

Houd het licht in de gaten. Kijk als je buiten fotografeert altijd even waar de zon staat en fotografeer er niet tegenin. Ga je binnen aan de slag? Zorg dan dat je ramen altijd achter je houdt. Kan dit niet? Probeer dan vanuit welke hoek je er het minst last van hebt.

Tip 4

Tip 5

Scherpte-diepte

Scherpte-diepte (voorgrond scherp en achtergrond wazig) in foto’s is vaak mooi. Heb je een spiegelreflexcamera en fotografeer je op automatisch? Doe een paar stappen naar achteren en zoom in op de persoon die je scherp wilt hebben om scherpte-diepte te krijgen. De omgeving achter hem of haar wordt daarmee vaak wat waziger. Met je telefoon kom je ook een heel eind. Ideeën opdoen? Kijk eens op websites als Flickr en Photosig. Maar het belangrijkste is: gewoon doen! Het is het waard om lekker te oefenen en te experimenteren. Dat zie je zeker terug in je foto’s! Tips van een fotograaf? Flow Media brengt je graag in contact met de fotografen waar wij veel mee samenwerken. Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

Tip 5

Praktische workshop op maat

Bij Flow Media doen we niets liever dan stoeien met woorden. We worden blij van teksten schrijven. We worden nóg blijer van klanten helpen hun boodschap goed over te brengen. Zonder schrijftaal, verschrikkelijke voorzetseluitdrukkingen en ouderwetse, moeilijke woorden. Wil je dit ook leren? Volg één van onze workshops.

Je kunt bij ons terecht voor de volgende trainingen