Social media

Facebook succesvol inzetten: 5 tips!

Jouw boodschap bereikt via Facebook gemakkelijk een groot publiek – mits je het goed gebruikt. Hoe? Door gebruik te maken van deze tips!

IMG_7599

Tip 1

Interactie

Op Facebook is niets zo belangrijk als interactie. Probeer een reactie uit te lokken bij de lezer, hem of haar te betrekken. Zet niet alleen maar een boodschap neer. Stel juist een vraag, lok een reactie uit of vraag expliciet om een mening. Zo raken lezers veel meer betrokken bij jouw pagina en jouw bedrijf!

Tip 1

Tip 2

Regelmaat

Zet niet één keer een berichtje neer, om de pagina vervolgens weken te negeren. Een goede Facebook-pagina heeft aandacht nodig en nog belangrijker: regelmaat. Probeer minimaal één keer per week iets nieuws neer te zetten. Ook al is het maar een simpele vraag of een leuke foto met kort bijschrift.

Tip 2

Tip 3

Meten is weten

Op Facebook kan je makkelijk jouw statistieken bekijken. Hoeveel mensen bezoeken de pagina? Hoe vaak klikken ze op ‘like’ of reageren ze? Het staat er allemaal. Doe er dus ook je voordeel mee en bekijk wat voor soort berichten goed gelezen worden of een reactie uitlokken.

Tip 3

Tip 4

Foutloos

Zorg dat de teksten van de berichten op orde zijn. Soms kunnen Facebookberichten veel taalfouten bevatten. Dat komt onprofessioneel over. Zorg altijd dat er veel aandacht is besteed aan de teksten en dat iemand ze heeft nagekeken.

Tip 4

Tip 5

Plaatjes

Denk goed na over beeld. Wanneer mensen jouw boodschap voorbij zien komen op Facebook, kan een goede foto ervoor zorgen dat ze stoppen met scrollen. Probeer daarom extra aandacht te besteden aan goede foto’s of illustraties bij je berichten. Nieuwsgierig geworden naar het goed inzetten van Facebook? Neem dan contact op met Flow Media! Wij helpen je graag verder.

Tip 5

Praktische workshop op maat

Bij Flow Media doen we niets liever dan stoeien met woorden. We worden blij van teksten schrijven. We worden nóg blijer van klanten helpen hun boodschap goed over te brengen. Zonder schrijftaal, verschrikkelijke voorzetseluitdrukkingen en ouderwetse, moeilijke woorden. Wil je dit ook leren? Volg één van onze workshops.

Je kunt bij ons terecht voor de volgende trainingen