Grafisch vormgever Melaney Bongers

"Inspiratie kan altijd toeslaan. Grijp het moment!

Melaney Bongers - Flow Media

Of het nu onder de hete stralen van een vroege douche is, tijdens een nachtelijke excursie naar de koelkast of scootmobiel-ontwijkend op de fiets. De inspiratie van onze grafisch vormgever Melaney kent geen grenzen. Als creatief meesterbrein verzint ze de mooiste en spannendste designs, logo’s en stijlen voor onze klanten. Wil je ook wat creatiever worden? Voor mensen met een normaal brein heeft ze wat tips.

Schets met stoom

‘Ik bedenk soms logo’s onder de douche,’ zegt Melaney, alsof dat de normaalste zaak ter wereld is. In de badkamer, omgeven door stoom, komen haar ideeën soms plotseling tot leven op de glazen douchewand. Met een natte vinger schetst ze logo’s, in een poging ze vast te leggen voordat ze verdwijnen met de damp zelf. ‘Het helpt je om je idee te onthouden. Een beeld is makkelijker te onthouden dan een gedachte!’, legt ze uit.

Filosofeer op de fiets

Na het ontbijt vertrekt Melaney op de fiets naar Flow Media. Waar normale stervelingen de fiets als vervoermiddel beschouwen, is het voor Melaney een mobiele denktank. Terwijl ze scootmobielrijders ontwijkt, onbeleefde gebaren maakt naar automobilisten die geen voorrang verlenen en een broodje pindakaas eet, denkt ze aan frisse invalshoeken voor campagnes. ‘Op de fiets krijgt je brein een adempauze! De frisse lucht, de groene omgeving, de hectiek en de geuren en geluiden van de stad. Daar krijg je energie van!’ Ook op de terugweg poppen er nog wel eens ideetjes op bij Melaney. ‘Dit zijn de momenten ik Corinne opbel met een “Oh ja, dit is ook nog een leuk idee!”

Nachtelijke notities: slaap met een notitieblok

Waarom zou je tijdens je slaap niet creatief kunnen zijn? Zelfs in de stilte van de nacht, wanneer de wereld slaapt, kunnen ideeën je hersens invliegen. ‘Ik adviseer iedereen om een notitieblok op je nachtkastje te leggen. Dromen kunnen heel inspirerend zijn. Als je wakker wordt omdat je naar de wc moet of omdat je nog even een nachtelijk snackje wilt halen kun je met wat steekwoorden je idee opschrijven. Nachtelijke genialiteit is vluchtig. Probeer maar eens droom te onthouden, dat lukt niet. Schrijf je idee op en bewaar voor later!’

Creativiteit: zegen of vloek?

De creatieve geest biedt plek aan ideeën die geen logica volgen en waar inspiratie op de meest onverwachte momenten toeslaat. ‘Ik ben een visuele denker, iemand die snel verbindingen legt tussen ogenschijnlijk ongerelateerde concepten. Daar heb ik geen drugs voor nodig,’ grapt ze, hoewel ze toegeeft dat deze ongeremde stroom van creativiteit soms leidt tot uitspraken die beter onuitgesproken hadden kunnen blijven. ‘Niet ieder idee is geschikt voor de wereld buiten je hersenpan. Als je twijfelt, laat het dan nog even sudderen,’ tipt ze.

Jouw project

Overweeg je een nieuw logo, een andere huisstijl of unieke vormgeving? Melaney denkt graag met je mee. Tijdens het eerste gesprek valt er al heel wat resultaat te behalen. ‘We verbinden jouw wensen aan visuele concepten. Ieder vakje tikken we aan met een beeld. Hebben we een match? Dan werk ik dat idee voor je uit.’ Wil je Melaney’s favoriete klant worden? Laat je potloden dan thuis. ‘Je hoeft niet zelf iets te tekenen, liever niet! Bedenk steekwoorden, kernzinnen en oerkreten. Daarmee komen we er zeker.

Mocht je daar ook over willen sparren, komen Corinne of Jolanda er ook gezellig bij zitten!

IMG_7583
Social Media outsourceN

Ook een professionele uitstraling op social media? Wij regelen dit voor veel klanten.

 De tekstschrijvers en vormgevers van Flow Media helpen je graag verder! Lees er hier alles over.