Speciaal voor jou

5 tips om het aantal volgers op je bedrijfspagina te vergroten

Een groeiend aantal volgers op je bedrijfspagina is als een digitaal applaus voor je merk. Maar hoe zorg je voor een staande ovatie? Bij Flow Media weten we precies hoe je de harten (en likes!) van je publiek verovert. Met deze vijf tips til je jouw bedrijfspagina naar een sterrenstatus, zonder zwetende handpalmen of slapeloze nachten.

1. Nodig persoonlijke volgers uit

Heb je een persoonlijke volgersbasis? Perfect! Deze mensen kennen je al en zijn waarschijnlijk ook geïnteresseerd in wat je zakelijk doet. Nodig ze met een persoonlijk berichtje uit voor de digitale housewarming van jouw bedrijfspagina. Wie weet welke van je ooms of tantes dol zijn op jouw zakelijke avonturen.

2. Content is koning

Natuurlijk is het prettig dat jouw posts leuk zijn om te lezen. Maar wie meer volgers wil, zorgt voor deelbare content. Denk aan interessante how-to’s, grappige anekdotes uit je branche, een terugkerende vraag of nieuwe trend. Informatieve content wordt vaker gedeeld, wat betekent dat jouw pagina beter wordt gevonden. Rol die rode loper voor je nieuwe volgers maar vast uit!

3. Gebruik hashtags

Zet hashtags niet alleen in omdat het moet, maar omdat het werkt! Door relevante en populaire hashtags te gebruiken, maak je content beter vindbaar voor een breder publiek. Onderzoek welke hashtags in jouw branche populair zijn en gebruik deze strategisch in je berichten Zo vinden zelfs de meest verdwaalde internetzielen jouw bedrijfspagina.

4. Wees betrokken

Sociale media heten niet voor niets ‘sociale’ media. Voorkom eenrichtingsverkeer, maar reageer, vraag en discussieer. Door betrokkenheid te tonen bouw je een community-gevoel op. En dat leidt weer tot groei. Op deze manier krijg je er niet alleen volgers bij, maar fans!

5. Consistentie is je beste vriend

Of je nu elke dag of om de week post: zorg dat je volgers weten wanneer ze een online rendez-vous met je hebben. Plan terugkerende onderwerpen op vaste dagen in. Of pak je kalender erbij, ga op zoek naar social media inhakers en plan je posts strategisch door het jaar heen.

Met deze tips wordt jouw bedrijfspagina de nieuwe hotspot op social media. Kun je alsnog hulp gebruiken bij het maken van opvallende content? Het team van Flow Media staat al in de startblokken. Neem hier contact met ons op.