5 tips!

Opvallen op sociale media: 5 tips!

Heb je een bedrijf, dan ontkom je er bijna niet aan… Je laten zien op sociale media! Hoe doe je dat zonder te verdwijnen in de content-social media-jungle? Wij geven vijf tips.

lelypas
1. Ken je doelgroep

Wie wil je bereiken? Brainstorm eens over een fictief persoon die jouw doelgroep of ultieme klant representeert. Een heuse fan van jouw bedrijf. Je kan het zo gedetailleerd maken als je wil. Hobby’s, leeftijd, woonplaats, huisgenoten, favoriete mediakanalen, huisdieren? Ook goed om te doen: verdiep je in de ‘pijn’ van diegene klant. Waar lopen ze precies tegenaan, waarvoor jij een oplossing hebt. Schrijf voor deze persoon en het maakt jouw post veel krachtiger en gericht op de mensen die jij als volger wil.

2. Beeld is key

Als je door jouw tijdlijn scrolt, waar let je dan op? Plaatjes! Als een foto, video, animatie of gifje je aanspreekt, stop je even met scrollen. Je komt in actie: je leest de tekst, geeft een like en klikt de link aan. Wil je opvallen? Besteed dan veel aandacht aan knallend, prikkelend beeld bij jouw bericht

3. Zoek emoties op

Wanneer denk jij: dit moet ik écht op mijn socials zetten? Bij het bereiken van een mijlpaal (vrolijke gezichten van klanten en collega’s), als je verontwaardigend bent over iets of bij het zien van iets aandoenlijks. Wat deze voorbeelden gemeen hebben? Ze roepen emotie op! Speel daarop in met jouw berichten. Okay, dat hoeft écht niet iedere dag. Doseren is het toverwoord.

4. Ritme en regelmaat

Zorg voor een ritme in je social post. Een klant van ons (die ons nu gelukkig inschakelt om zijn social media bij te houden) zei eens: ‘Ik post alleen een bericht op Facebook en linkedIn als ik in het weekend op de w.c. zit. Dan heb ik er de rust voor.’ Enige continuïteit is zeker handig, wat ons betreft . Wij gebruiken hier zelf het Hero Hub Hygiene-model van Google voor.

5. Inhaken

Even geen inspiratie voor een post? Geen probleem. Wij delen maandelijks een nieuwe kalender met positieve dagen en tips voor leuke inhakers. Meld je onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand de positieve Flow-kalender

IMG_7583
Social Media outsourceN

Ook een professionele uitstraling op social media? Wij regelen dit voor veel klanten.

 De tekstschrijvers en vormgevers van Flow Media helpen je graag verder! Lees er hier alles over.